taropak
Wyszukaj w katalogu

Polecane firmy
WiSpak sp. z o.o. - Materiały i urządzenia do pakowania

WiSpak sp. z o.o. - Materiały i urządzenia do pakowania

Maszyny Pakujące Vincent Sp. z o.o.

Maszyny Pakujące Vincent Sp. z o.o.

Food Pack Sp. z o.o.

Food Pack Sp. z o.o.

WASTROL sp. z.o.o.

WASTROL sp. z.o.o.

Poleć nas innym
16-18 lutego odbędą się w Gdańsku już po raz 16. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów GASTROEXPO, a także 6. Targi Wyposażenia Hoteli CIEPŁY BAŁTYK oraz 14. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK.
(2010-12-10)
banergdan.png

W dniach 16-18 lutego 2011 r. odbędą się w Gdańsku już po raz 16. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii i Sklepów GASTROEXPO, a także 6. Targi Wyposażenia Hoteli CIEPŁY BAŁTYK oraz 14. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK. Udział w tym zintegrowanym projekcie weźmie ponad 160 firm z kraju i zagranicy.

Honorowy Patronat nad imprezami sprawują: Minister Gospodarki oraz Minister Rolnictwa  i Rozwoju Wsi.

- Targi GASTROEXPO - to ekspozycja maszyn, urządzeń, technologii, wyrobów kulinarnych, używek dla gastronomii  i artykułów do cateringu.

- Targi CIEPŁY BAŁTYK - to prezentacja najnowszych rozwiązań dla hoteli, pensjonatów, sal konferencyjnych, centrów SPA.

-
na Targach BALTPIEK swoją ofertę zaprezentują producenci maszyn i urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego, a także urządzeń do produkcji lodów oraz różnego rodzaju dodatków smakowych.


Te ważne wydarzenia branżowe corocznie skupiają kilka tysięcy profesjonalnych zwiedzających. m.in. szefów kuchni, kucharzy, piekarzy, cukierników, właścicieli cukierni, piekarni i kawiarni, restauratorów, barmanów, baristów, technologów żywienia, dystrybutorów, hurtowników, a także właścicieli i menagerów hoteli, pensjonatów, uzdrowisk, sanatoriów, ośrodków wypoczynkowych, obiektów Spa&Wellness i centrów konferencyjnych.

Tegoroczne edycje Targów są niezwykle bogate w wydarzenia programowe. Miłośników dobrej kuchni zapraszamy na organizowane przez  Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski Forum Kulinarne, gdzie obejrzeć można będzie pokazy Szefów Kuchni, czy poznać Trendy Kulinarne w Gastronomii Światowej. Poznamy nowoczesne aranżacje kuchni kaszubskiej, dań wegetariańskich, ryb i owoców morza, sałat i sałatek, mięsa, zakąsek bankietowych, a także najnowocześniejsze techniki dekorowania dań.

Na targach BALTPIEK tradycyjnie już swoje rzemiosło zaprezentują mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa.

Po raz kolejny targom towarzyszyć będzie konkurs cukierniczy o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników „Kuźnia Słodkich Talentów”.

Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski organizuje I Ogólnopolską Sztafetę Kulinarną Młodych Kucharzy.

Podczas targów odbędzie się również konkurs dla młodych adeptów sztuki piekarskiej.

Konkursy skierowane są do uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych.

Drugiego dnia targów najlepsze produkty tradycyjnie nagrodzone zostaną Medalami Mercurius Gedanensis, Grand Prix Mercurius Gedanensis, a także Nagrodą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 
Więcej informacji:

mtg.png

Marta Kruszczyńska
Manager Projektu BALTPIEK
tel. +48 58 554 93 37
www.baltpiek.pl

Beata Wójcikiewicz
Manager Projektu GASTROEXPO, CIEPŁY BAŁTYK
tel. +48 58 554 91 33
www.gastroexpo.pl
www.cieplybaltyk.pl


opakowania_rgb1.png

                                             Patronem medialnym targów